Uutislistaukseen

Oopperajuhlamessussa su 14.7. saarnaa piispa Mari Parkkinen

Oopperajuhlamessu Olavinlinnassa sunnuntaina 14.7. klo 10

Oopperajuhlamessua vietetään Olavinlinnassa kirkastussunnuntaina 14.7. Messussa toimii liturgina Rantasalmen aluekappalainen Emiliana Skoog. Musiikista vastaavat Savonlinnan seurakunnan yhdistyneet kuorot ja Savonlinnan Orkesteri. Musiikkia johtaa Minna Raassina. Oopperajuhlien solistivieras on basso Sakari Topi

Oopperajuhlamessussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen. Piispa on vieraillut Oopperajuhlilla useita kertoja ja saapuu taas Olavinlinnaan iloisella mielellä: ”Historiaa rakastavana ihmisenä pyrin vierailemaan Olavinlinnassa joka kesä. Olavinlinnan alue ja Pihlajavesi ovat olleet keskeisiä kohtaamispaikkoja ja kulkuväyliä, ne ovat aina olleet elämän keskellä.” 

Piispa Mari Parkkinen.


 

Oopperajuhlamessussa kuullaan tänä vuonna virsisovituksia Esa Pyöriältä ja Minna Raassinalta. Kuoro ja orkesteri esittävät uuden, tätä messua varten sävelletyn kirkastussunnuntain psalmin "Hän loistaa valona", "Ravensbrückin rukouksen" esirukouksen yhteydessä sekä laulun "Odottaja", san. Aaro Hellaakoski. Nämä teokset kuorolle ja orkesterille on säveltänyt Minna Raassina. 

Tervetuloa tuulettamaan kansallispukuja!

Oopperajuhlamessun toteutukseen osallistuu Savonlinnan Kalevalaiset Naiset ry. Kalevalaiset naiset vaalivat kansallispukujen perinnettä nykyajassa ja messuvierailla onkin mahdollisuus ihailla Olavinlinnassa upeita kansallispukuja. Kalevalaiset Naiset kannustavat ihan kaikkia messuvieraita saapumaan Olavinlinnaan kansallispuvussa, muinaispuvussa, perinnepuvussa tai kansanpuvussa.

Oopperajuhlamessu Olavinlinnassa su 14.7. klo 10
Saarna piispa Mari Parkkinen
Liturgi aluekappalainen Emiliana Skoog
Musiikista vastaavat Savonlinnan seurakunnan yhdistyneet kuorot ja Savonlinnan Orkesteri.
Musiikin johto Minna Raassina
Viittomakielen tulkkaus B-katsomon edessä

2024-06-25 07:28:00.0